31-10-12

Clara Cleymans krijgt hoofdrol in nieuwe misdaadreeks van Eén en wordt Helena De Ridder


Clara Cleymans krijgt hoofdrol in nieuwe misdaadreeks van Eén en wordt Helena De Ridder

Clara Cleymans geeft binnenkort gestalte aan Helena De Ridder, het hoofdpersonage van een nieuwe langlopende misdaadreeks van Eén.

Met deze nieuwe misdaadreeks wil Eén aansluiten bij het succes van 'Heterdaad', 'Flikken' en 'Witse', drie reeksen die de voorbije jaren telkens op een groot publiek konden rekenen.

Clara Cleymans is enthousiast over de opdracht: “Het personage van Helena De Ridder spreekt me aan; het is een sterk karakter dat vertrekt vanuit een radicale eerlijkheid.

Ze is niet cynisch, ze wil niet relativeren maar ze kan echt oprecht verontwaardigd zijn. Ze is eerlijk op het brutale af en ze kan koppig en onverzettelijk haar eigen gang gaan. En omdat ze niet op haar mondje gevallen is, komt het er ook allemaal nogal scherp en duidelijk uit.”

Clara Cleymans ontpopte zich de afgelopen jaren tot een veelzijdige actrice, met rollen voor televisie, film en theater.  Ze won begin 2011 de Vlaamse Televisie Ster als Rijzende Ster.

Als openbaar aanklager leidt Helena De Ridder niet alleen het politieonderzoek, maar vordert ze ook de straf voor de rechtbank. Doordat zij elke zaak opvolgt van aanklacht tot veroordeling, is zij de enige die de hele gerechtelijke procedure van het begin tot het einde meemaakt. Dat is de unieke focus van deze misdaadreeks.


 Clara Cleymans speelde de afgelopen jaren mee in reeksen als 'Thuis' en 'Code 37', maar nu treedt ze echt op het voorplan met een hoofdrol in een langlopende reeks. In de reeks geeft ze gestalte aan Helena De Ridder, een jonge, ambitieuze advocate die er na enkele jaren voor kiest om zich enkel nog in te zetten voor slachtoffers van misdrijven.

Voor de nieuwe reeks werkt het interne productiehuis van de VRT Het Televisiehuis samen met Eyeworks Film & TV Drama. De reeks met Clara Cleymans komt ten vroegste in het najaar van 2013 op je scherm.30-10-12

Clara Cleymans start nieuw seizoen van 'Tegen de Sterren Op'


Clara Cleymans start nieuw seizoen van 'Tegen de Sterren Op'.

Na een eerste reeks van 'Tegen de Sterren Op', kunnen de fans van Clara Cleymans vanaf donderdag 24 november 2011 genieten van gloednieuwe persiflages. En fans, die wàren er. Gemiddeld 845.656 kijkers -goed voor een marktaandeel van 36% (VVA 18-54)- zaten wekelijks voor de buis om Walter Baele, Barbara Sarafian, Nathalie Meskens, Ivan Pecnik, Clara Cleymans, Guga Baul, Jonas Van Geel en Chris Van Espen in de huid te zien kruipen van tal van bekende gezichten.

Aan vier afleveringen had de vermakelijke persiflageshow genoeg om de televisiester voor 'Beste Humorprogramma' binnen te rijven, Clara Cleymans werd bekroond als rijzende ster en Nathalie Meskens ging naar huis met het beeldje voor 'Beste Actrice' en kreeg ook de publieksprijs voor 'Populairste Televisiepersoonlijkheid'.

Een nieuw seizoen met nieuwe accenten
En ook in het tweede seizoen van 'Tegen de Sterren op' deed productiehuis DED’s It beroep op het 8-koppige ensemble van imitatoren met Clara Cleymans om iedereen die in de kijker liep te voorzien van een uitvergroot spiegelbeeld en populaire tv-programma’s van een gepaste persiflage. In de eerste aflevering, die uitgezonden wordt op donderdag 24 november 2011, wordt dit ensemble al meteen versterkt door gastacteur Adriaan Van den Hoof.

Inderdaad, nieuw in het tweede seizoen van 'Tegen de Sterren op' is de samenwerking met gaststerren. In elke aflevering krijgt een bekende performer de kans om, samen met de vaste cast met Clara Cleymans , een éénmalige imitatie neer te zetten of in een programmaparodie mee te spelen. Adriaan Van den Hoof mag de spits afbijten als Jeroen Meus en maakt in 'Dagelijkse Kost' een lauw winterslaatje op grootmoeders wijze klaar. Hun torenhoge kuif hebben de twee alvast gemeen, maar geldt dat ook voor hun keukentalent?

Aflevering 1 op donderdag 24 november
Volgens weerman Frank Deboosere ziet het weerbeeld voor de komende dagen er perfect normaal uit voor de tijd van het jaar. Toch waarschuwt hij de kijker voor enkele 'interessante' natuurfenomenen die op ons afkomen… Linda De Win maakt dan weer het mooie weer in 'Villa Politica'. Zij voelt politicus Siegfried Bracke aan de tand over zijn steeds vaker voorkomende meningsverschillen en tracht ook enkele reacties te sprokkelen van Bart De Wever en Pieter De Crem.

Tom Coninx geeft afspraak voor een nieuwe uitzending van 'Stadion'. Hij ontvangt voetbalanalist Johan Boskamp en ex-trainer Adrie Koster en polst bij hen naar hun visie op het hedendaags voetbal. Al blijkt de taalbarrière voor menig misverstand te zorgen... Die barrière is er niet tussen Regi en Astrid Bryan. Zij spreken de taal van de muziek en werken aan een remix van Astrids single 'Sooner or Later'. Het resultaat van hun exclusieve samenwerking wordt aan het einde van de show onder vakkundige begeleiding van Den John voorgesteld. Waar zijn die handjes?

Verder in deze aflevering trekt Herman Van Rompuy naar Griekenland om er persoonlijk poolshoogte te nemen van de crisissituatie. Kim Clijsters schetst hoe ze haar schaarse vrije dagen invult en Brigitta Callens duikt de wonderlijke wereld van de yoga in. Selah Sue(Clara Cleymans) zingt tegen de sterren op en Birgit Van Mol loodst de vtm-kijker door de hoofdpunten van 'Het Nieuws'.

'Tegen de Sterren Op' met Clara Cleymans, iedere donderdag om 20.45 uur op vtm.